Soluționarea crizei abandonului

de iun. 6, 2019

Plantare de biserici și implicare în comunitatea romă

Scopul nostru este să ajutăm la eradicarea crizei abandonului copiilor în România. Căutăm să atingem acest obiectiv prin intermediul unei investiții pe termen lung în acele segmente ale populației care sunt cele mai predispuse la abandon. Am descoperit că 65% din totalul copiilor abandonați din România provine din comunitățile rome. Știind acest lucru și având dorința de a veni în sprijinul acestei comunități, Fundația Poarta Bucuriei a început să se implice în diverse activități în comunitățile de romi din satele Tinca și Săbolciu. Strategia noastră de misiune a inclus: plantare de biserici, distribuire de alimente și proiecte educaționale. Drept urmare, sute de familii sunt transformate de puterea Evangheliei și încurajate să își clădească o viață plină de posibilități, de bucurie și speranță.

Plantare de biserici

Mesajul Evangheliei merge mai departe, iar impactul se multiplică. Bisericile plantate în localitățile Tinca și Săbolciu au dus mai departe lucrarea, plantând alte biserici în satele: Tășad, Cheriu, Oșorhei și acum în Călacea.

Distribuire de alimente

Multe familii rome sunt numeroase și trăiesc într-o sărăcie extremă. Lipsa mijloacelor de transport și analfabetismul contribuie la rata foarte ridicată a șomajului în aceste sate. În fiecare lună le distribuim acestor familii pachete cu alimente, rechizite și îmbrăcăminte pentru copiii lor. Scopul nostru este să-i ajutăm pe acești copii să nu abandoneze școala, cu speranța că într-o zi vor putea să scape din acest ciclu al sărăciei.

Proiecte educaționale

Fundația Poarta Bucuriei a construit în satul Tinca un centru pentru tineret, ca răspuns la realitatea dură cu care se confruntă această generație de copii și tineri. Centrul are o capacitate de peste patru sute de persoane și oferă: activități pentru tineri, întâlniri de evanghelizare, învățătură și instruire biblică. De asemenea, am început să construim în Săbolciu un centru educațional cu cantină, unde plănuim să oferim programe de activități extrașcolare pentru copii și cursuri vocaționale pentru părinții lor.

Publicare și distribuire de literatură creștină

Fundația Poarta Bucuriei publică studii biblice și materiale devoționale în limba română. Scopul nostru este acela de a pune astfel de resurse la dispoziția românilor, pentru a-i ajuta să crească spiritual și să cultive o relație personală cu Isus. În ultimii șase ani, am publicat peste cincisprezece proiecte de literatură pentru bărbați, femei și copii.

Editura Poarta Bucuriei-logo

Alătură-te Fundației Poarta Bucuriei în efortul nostru de a întrerupe ciclul sărăciei și al abandonului, investind în comunitățile cele mai vulnerabile din România. Împreună putem ajuta la soluționarea acestei crize.