Sprijin în tranziția spre o viață de adult responsabil

Case de tranziție care oferă comunitate, mentorare și deprinderi de viață independentă

Când tinerii dezavantajați ajung la vârsta de optsprezece ani și trebuie să părăsească centrele de plasament sau sistemul de protecție a copilului, ei se află în pericolul de a fi izolați din punct de vedere social și chiar de a ajunge pe străzi, pentru că le lipsește susținerea continuă de care au nevoie în tranziția lor spre o viață de adult împlinită. În plus, multora dintre ei le lipsesc resursele financiare, deprinderile și oportunitățile de angajare de care au nevoie pentru a se descurca pe cont propriu. Această realitate îi pune pe acești tineri în pericolul de a deveni ținte ale traficului de persoane și ale altor forme de exploatare. Fundația Poarta Bucuriei se găsește acum în faza de planificare și dezvoltare a unui nou program numit Succes pentru viață. Acest program îi va echipa pe acești tineri adulți cu toate competențele și deprinderile necesare pentru a avea o tranziție eficientă și de succes spre o viață de adult responsabil.

Acest program cu durata de doi ani va oferi fiecărui beneficiar un loc sigur și stabil pe care să-l numească „acasă”. Totodată le va oferi beneficiarilor ocazia de a se concentra temeinic asupra continuării educației, dezvoltării personale, dobândirii unor deprinderi de viață independentă și asupra unei instruiri și experiențe practice într-un domeniu ales de ei. În cadrul unei comunități pozitive de tineri adulți și mentori, acești tineri vor învăța să se dezvolte armonios, să se vindece și să își clădească o viață plină de posibilități, de bucurie și speranță.

Alătură-te Fundației Poarta Bucuriei în efortul nostru de a lansa programul Succes pentru viață. Implică-te în pregătirea și echiparea tinerilor adulți pentru a avea un viitor sigur și de succes.

Sprijin în tranziția spre o viață de adult responsabil

Your Donation
Date personale
Plata
Alege metoda de plată
Donația ta: 0