Politica de confidențialitate

Termeni și Condiții

Fundația Poarta Bucuriei având sediul social pe Bd. Ștefan cel Mare, nr. 88, Oradea Bihor, CUI:9358437, este furnizor de servicii sociale, acreditat conform certificatului seria AF, numărul 004393, având aprobată înregistrarea în Registrul entităților/unităților de cult din data de 15.07.2019 în scopul acordării de deduceri fiscale.

Începând cu data de 25 mai 2018 a intrat în vigoare Regulamentul nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Pentru a fi în conformitate cu noile reglementări privind protecția datelor personale, Fundația Poarta Bucuriei a dus unele modificări la Politica de Confidențialitate și implicit la Termenii și condițiile de accesare sau utilizare a site-ului pentru vizitatorii, utilizatorii sau persoanele care accesează site-ul fundației www.fundatiapoartabucuriei.ro.

Politica de Confidențialitate:

Fundația Poarta Bucuriei ia în serios protejarea datelor cu caracter personal, motiv pentru care dorim să avem o comunicare transparentă cu vizitatorii și utilizatorii site-ului nostru.  Pentru a avea o înțelegere cât mai clară cu privire la modul de prelucrare și colectare a datelor cu caracter personal pe site-ul nostru, vă rugăm să citiți cu atenție informațiile de mai jos întrucât prin accesarea site-ului vă dați acordul implicit să respectați Termenii și condițiile acestuia:

I. Ce date cu caracter personal colectăm?

În momentul în care alegeți să accesați și să utilizați website-ul Fundației Poarta Bucuriei  www.fundațiapoartabucuriei.ro se pot colecta diferite tipuri de date cu caracter personal în funcție de activitatea pe care o aveți pe site, precum:

1. La autentificare: adresa de e-mail.
  2. La înregistrarea online: nume, prenume, adresă de e-mail, adresă,
  3. La donații online: nume, prenume, adresă de e-mail, adresă, informații card bancar.
  4. La completarea contractului de sponsorizare: numele și prenumele, telefon, adresă, e-mail (opțional). Pentru persoane juridice se solicită CUI/CIF, adresa sediului social.
  5. La completarea formularului 230: nume, prenume, adresă, CNP, e-mail, telefon, fax, semnătură.
  6. La înregistrarea pentru primirea de newsletter: adresa de e-mail, nume, prenume.
  7. La formularul de contact (dacă este cazul): nume și prenume, adresa de e-mail.
  8. La formularul de voluntariat: nume, prenume, telefon, e-mail.
  9. La corespondența prin e-mail sau prin telefon: adresa de e-mail, respectiv numărul de telefon, numele și prenumele.

În principiu datele care se colectează de pe site-ul fundației sunt de la vizitatori, sponsori, donatori, colaboratori, parteneri, sau persoanele interesate de proiectele fundației.

II. Ce alte date se procesează în mod automat?

Informațiile cu privire la sistemul de operare pe care îl folosiți, adresa IP a dispozitivului, GPS-ul, tipul de browser utilizat și versiunea acestuia; toate aceste informații tehnice se colectează în mod automat.

Se poate să primim informații adiționale despre dumneavoastră de la terți precum: Google, Facebook, sau alte rețele similare, însă acestea sunt informații tehnice legate de modul de utilizare a site-ului.

III. Care este scopul pentru prelucrarea datele personale?

Prelucrarea datelor și informațiilor personale prin intermediul website-ului www.fundațiapoartabucuriei.ro de către Fundația Poarta Bucuriei va avea loc în scopuri legitime așa cum sunt specificate în prezenta politică, astfel:

1. Pentru administrarea website-ului și îmbunătățirea informațiilor prezentate pe site.
  2. Pentru comunicarea informațiilor legate de activitățile și proiectele fundației.
  3. Pentru promovarea evenimentelor specifice fundației sau care țin de grupul țintă al fundației.
  4. Pentru procesarea donațiilor persoanelor care optează să susțină proiectele fundației.
  5. Pentru trimiterea buletinului informativ sau newsletter către cei care optează pentru aceste informări.
  6. Pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale referitoare la contractul de sponsorizare.
  7. Pentru colectarea formularelor 230 sau a altor formulare care țin de campaniile desfășurate de fundație.
  8. Pentru gestionarea corespondenței și comunicării cu utilizatorii, sponsorii, susținătorii, voluntarii, furnizorii sau experții cu care colaborăm pentru desfășurarea și îmbunătățirea activității fundației.
  9. Pentru colectarea informațiilor legate de voluntariat sau potențiali voluntari.
  10. Statistici interne doar când este cazul.

IV. Cine procesează datele personale și către cine se transmit ele?

Datele personale pe care ni le furnizați sunt datele pe care le prelucrăm având rolul de administrator pentru îndeplinirea unui scop legitim pentru a beneficia de serviciile oferite de noi sau pentru a vă putea informa despre activitățile fundației și modalitățile de implicare în susținerea acesteia. În acest sens, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi transmise și partenerilor noștri și anume:

• Furnizorii care operează sistemele de plată online
  • Furnizorii de servicii IT
  • Furnizorii de servicii de cercetare de piață
  • Furnizorii de servicii de marketing, precum Mailerlite, care este o platformă de marketing online, dedicată serviciilor de newsletter, e-mail și campanii de informare.
  • Alți parteneri sau furnizori cu care vom colabora pentru creșterea calității și eficientizarea serviciilor pe care le oferim.

Datele dumneavoastră pot fi divulgate către autoritățile de aplicare a legii, organe guvernamentale sau alte autorități dacă avem o obligație legală de a transmite aceste informații.

V. De unde colectam datele personale? Ce surse se folosesc?

Datele personale pe care le colectăm sunt cele pe care ni le furnizați dumneavoastră în momentul în care optați pentru diferite activități precum: înscrierea pe site, abonarea la newsletter, autentificare, trimiterea unei donații, completarea formularului 230, a unui contract de sponsorizare sau a unui formular de voluntariat. Datele dumneavoastră  mai pot fi completate și prin corespondență telefonică sau scrisă, rapoarte, studii de piață, chestionare, sau alte activități care au legătură cu activitățile fundației cum ar fi: voluntariat, organizarea unui eveniment, donații, strângere de fonduri.

VI. Cum se asigura securitatea datelor personale?

Securitatea datelor personale se asigură prin parola pentru care ați optat pentru protejarea contului dumneavoastră la înscriere.

Datele cu caracter personal sunt securizate prin conexiune criptata de tip https.

VII. Care este perioada de păstrare?

În principiu, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi păstrate cât timp veți avea un cont pe site-ul nostru www.fundatiapoartabucuriei.ro sau până la îndeplinirea scopului activității pentru care ați optat sau în care v-ați dat consimțământul.  Având însă dreptul la ștergerea datelor personale, puteți solicita oricând blocarea sau ștergerea datelor personale dacă nu se mai impune păstrarea lor. Pentru platforma Mailerlite, datele dumneavoastră vor fi păstrate atât timp cât rămâneți abonat. Puteți oricând să optați pentru dezabonare sau să solicitați ștergerea contului dumneavoastră.

VIII. Protejarea și transmiterea datelor

Datele personale pe care le colectăm în scop legitim conform prezentei politici pentru formularul de contact, voluntariat, sau donații, se prelucrează pe calculatoarele fundației la care au acces persoanele autorizate din cadrul acesteia.

Datele pe care le furnizați pentru a fi informat prin newsletter se prelucrează prin platforma de marketing Mailerlite, ale cărei servere se află pe teritoriul Uniunii Europene. Prin înscrierea la newsletter, e-mail și campanii de marketing, vă exprimați acordul pentru transmiterea informațiilor pe această platformă și confirmați că ați luat la cunoștință Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile acesteia.

IX. Care sunt drepturile pe care le aveți cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal?

• Dreptul de a fi informat și de a avea acces la date: aveți dreptul de a solicita informații cu privire la modul în care sunt prelucrate datele dumneavoastră personale și ce fel de date sunt prelucrate.
  • Dreptul de a vă opune prelucrării: aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor personale atâta timp cât aceasta are la bază motive legitime și întemeiate.
  • Dreptul de a interveni: aveți dreptul de a solicita corectarea, actualizarea sau ștergerea datelor cu caracter personal dacă prelucrarea acestora nu se desfășoară conform legii.
  • Dreptul de ștergere a datelor: atunci când nu mai este necesară sau nu se impune păstrarea acestora raportat la scopul pentru care au fost colectate inițial, aveți dreptul de a solicita ștergerea acestora.

X. Cum puteți pune în aplicare dreptul dumneavoastră?

Dreptul dumneavoastră privind protecția datelor poate fi pus în aplicare prin a ne contacta direct la adresa de e-mail info@fundatiapoartabucuriei.ro sau la adresa Bd. Ștefan cel Mare, Nr.88, Oradea, Bihor 410437.

Politica de utilizare a site-ului

Fundația Poarta Bucuriei deține dreptul de autor și proprietate asupra website-ului fundației www.fundațiapoartabucuriei.ro, prin urmare orice utilizare a textului, fotografiilor, imaginilor, graficii, logo-ului sau orice alte elemente care apar pe site sunt strict interzise, neputând fi utilizate, copiate, distribuite sau modificate fără un acord prealabil scris din partea reprezentantului legal al fundației.

Prin accesarea website-ului Fundației Poarta Bucuriei vă dați implicit acordul cu privire la Termenii și condițiile, precum și Politica de confidențialitate impuse de aceasta.

Fundația Poarta Bucuriei își asumă responsabilitatea de protejare a confidențialității datelor și informațiilor cu caracter personal a persoanelor care vizitează, utilizează sau se înregistrează pe website-ul fundației, conform legislației naționale și Regulamentului European nr.679/2016.

Website-ul fundației are scopul legitim de descriere și susținere a proiectelor Fundației Poarta Bucuriei sau de informare a vizitatorilor și utilizatorilor cu privire la activitatea fundației, iar datele colectate în acest scop nu vor fi transmise mai departe către terți, cu excepția cazurilor menționate în prezenta Politică de Confidențialitate, cu precădere în obligativitatea pe care o avem față de sponsorii sau colaboratorii noștri în mod legal.

Datele vizitatorilor sau utilizatorilor website-ului pot fi transmise doar autorităților competente care solicită informații în baza legii pentru verificarea activității comerciale sau a tranzacțiilor.