Modelul Fundației Poarta Bucuriei

de iun. 4, 2019

Fundația Poarta Bucuriei aduce speranță și vindecare în viața copiilor, adolescenților și tinerilor adulți care se află în situații de risc. Angajații noștri lucrează în diverse locuri în care acești copii sau tineri sunt abandonați, neglijați sau exploatați, și anume în centre de plasament de stat și comunități sărace din România.

Pentru zeci și sute de copii și adolescenți care sunt abandonați în centrele de plasament din zona noastră, angajații Fundației Poarta Bucuriei sunt alături de ei pentru a le oferi resursele esențiale care să vină în întâmpinarea nevoilor lor fizice, precum și consiliere adecvată care să-i ajute să se dezvolte armonios și să fie vindecați de traumele pe care le-au îndurat.

Atunci când copiii din centrele de plasament de stat sau din sistemul de plasament familial împlinesc vârsta de 18 ani, cei mai mulți dintre ei nu au o familie în care să poată găsi un sprijin. Fundația Poarta Bucuriei dorește să demareze programul Succes pentru viață, care oferă case de tranziție pentru un trai independent și sigur, menite să-i echipeze pe tinerii adulți pentru a avea o tranziție reușită spre viața de adult.

Întrucât 65% dintre copiii abandonați din România provin din comunitățile rome, echipa Fundației Poarta Bucuriei se implică acolo, organizând programe educaționale și de distribuire de alimente pentru a ajuta la întreruperea ciclului sărăciei și al abandonului infantil în cele mai vulnerabile comunități din județul nostru.