Când vorbim despre copii și copilărie de cele mai multe ori ne gândim la zâmbete, jocuri, bucurie…câți dintre noi ne gândim la neajunsuri și sărăcie?

În ultimii ani a apărut tot mai mult noțiunea de măsurare a impactului în societate în ceea ce privește asistența socială sau asistența comunitară a grupurilor vulnerabile. Și aceasta pe de o parte, din dorința de eficientizare a activităților și proiectelor așa numite caritabile, iar pe de altă parte din necesitatea analizării impactului asupra grupului țintă deservit.

Conform unui comunicat al Unicef din 27 august 2020: 1,32 de milioane de copii din România se află în risc de sărăcie, acest număr reprezintă 35,8% din numărul total de copii. De asemenea, în jur de 400,000 de mii de copii din România care au vârsta potrivită de a merge la școală, nu merg la școală (Unicef, 2020).

Dincolo de numere și de statistici, care arată că pe perioada pandemiei grupurile vulnerabile au devenit și mai vulnerabile, iar dintre toate grupurile sociale copiii rămân cei mai predispuși la sărăcie, ne străduim să analizăm impactul pe care îl avem asupra copiilor, tinerilor și beneficiarilor proiectelor noastre prin feedbackul pe care îl primim de la aceștia, dar și prin modul în care răspundem nevoilor lor de bază.

Anul acesta, am venit în sprijinul copiilor și tinerilor din medii dezavantajate prin oferirea de suport în achiziționarea de îmbrăcăminte necesară pentru viața de zi cu zi, prin echiparea lor pentru a merge la școală, prin vizitarea familiilor și oferirea de pachete de alimente, dar și prin organizarea de ieșiri în aer liber și natură pentru a combate efectele izolării.

Iată cum am răspuns nevoilor copiilor:

  • 151 de copii au beneficiat lunar de alimente împreună cu familiile lor
  • 164 de copii care au primit produse de igienă, trimestrial
  • 41 de copii care au fost sprijiniți să meargă la școală cu ghiozdane echipate
  • 12 copii aflați în familii de plasament au beneficiat de susținere prin îmbrăcăminte, alimente, produse de igienă
  • peste 60 de copii susținuți să participe în taberele de zi organizate de Poarta Bucuriei.

 

De-a lungul anilor, am venit în sprijinul copiilor pe când erau abandonați pe străzi sau în spitale, pe alții i-am susținut în anii adolescenței când încercau să-și croiască un drum în viață, iar pe mulți îi sprijinim în întâmpinarea nevoilor de bază.

Continuăm să fim un sprijin pentru copiii care au nevoie de vindecare și speranță!

 

Surse:

Unicef. (2020, 27 august). Copiii din România au acum nevoie de toată atenția: 10 soluții pentru îmbunătățirea acestora. Comunicat de presă [online]. Disponibil la: https://www.unicef.org/romania/ro/comunicate-de-pres%C4%83/copiii-din-rom%C3%A2nia-au-acum-nevoie-de-toat%C4%83-aten%C8%9Bia-10-solu%C8%9Bii-pentru. Accesat: 20 Octombrie 2020