Timp de 20 de ani Tabăra Poarta Bucuriei a fost locul în care copiii și tinerii din tabără și-au trăit copilăria fără griji și fără teamă. Dar anul 2020, a venit cu provocările unei pandemii care nu a ținut cont de planurile noastre. Astfel, în acest an tabăra s-a organizat sub forma unor tabere de zi fără cazare.

Taberele de zi Poarta Bucuriei 2020 s-au desfășurat în perioada iulie-august timp de 4 zile în care s-au organizat activități foarte diverse pentru copiii și tinerii de la centrul de plasament 2 din Oradea.

Iată locurile minunate pe care le-au vizitat beneficiarii taberelor de zi în cele 4 ieșiri:

Caii din Vale (Betfia), Happy Land Adventure Park și Izvorul Minunilor (Stâna de Vale), Master Adventure (Vadu Crișului) și Peștera Unguru Mare (Șuncuiuș).

Fiecare activitate le-a deschis copiilor oportunități de a se bucura de natură, activități sportive, mâncare delicioasă și o echipă grijulie a fundației care i-a însoțit în toate drumurile.

Beneficiarii taberelor de zi au avut parte de drumeții în pădure, plimbare cu caii, plimbări cu hidrobicicleta și fotbal. Pe lângă voie bună și zâmbete, aceste activități  au avut și scopul de promovare a mișcării și de a-încuraja pe beneficiari să-și învingă anumite frici. Astfel, tinerii s-au bucurat de activități precum bob alpin și tubing. Iar cu sprijinul profesionist al partenerului nostru Master Adventure, tinerii au învățat să-și dezvolte abilitățile lucrului în echipă prin rafting și kayaking. De asemenea, vizitarea peșterii a avut scop educativ, de promovare a mișcării, de descoperire și cunoaștere a mediului înconjurător.

Cea mai importantă lecție a taberelor de zi rămâne menținerea relației de încredere și atașament dintre personalul Fundației Poarta Bucuriei și beneficiarii acestor activități.

Ne bucurăm că nu am fost singuri în această drumeție a vieții și că am avut parte de susținere a partenerilor din comunitate. Vă mulțumim pentru implicare și susținere: Farmec S.A, Marvicon, Carrefour Lotus Oradea, Transilvania General Import Export Oradea și Master Adventure.

Da, visele pot deveni realitate chiar și în mijlocul provocărilor!

Continuăm să aducem bucurie și speranță!

Cornel Bucur