Fie că este vorba despre o tabără de vară, distribuirea de saci de alimente lunar, sau o altă activitate de susținere a tinerilor și familiilor dezavantajate, ne preocupă la fel de mult atât modul de desfășurare al activităților cât și impactul acestora asupra beneficiarilor.

Activitatea de asistență socială presupune multă compasiune și empatie, dar în același timp ea implică și responsabilizarea beneficiarilor în a deveni independenți și de sine stătători.

În prezent, ne bucurăm de feedbackul pe care îl primim din partea tinerilor care au participat în taberele de zi Poarta Bucuriei 2020. În fiecare an, bucuria lor se răsfrânge asupra amintirilor pe care le păstrează din ieșirile avute cu echipa Poarta Bucuriei.

Iată câteva din mărturiile tinerilor și impactul ieșirilor asupra lor:

Mărturia 1

Anul acesta nu am putut merge în nici o tabără sau ieșire și aceste ieșiri la rafting și la parcul de aventură au fost foarte frumoase.”

Mărturia 2

Ne-am distrat împreună cu băieții…iar mâncarea a fost multă și foarte bună, iar gogoșile de la final au fost și mai bune.”

Mărturia 3

“… din toate ieșirile raftingul a fost extraordinar.”

De ce au devenit atât de importante ieșirile în acest an? Pentru că, prin reconectare socială, prin ieșire în natură și comunitate reușim să combatem efectele izolării și distanțării sociale, împreună cu prietenii lor incomozi: frica, tulburările de somn, lipsa de concentrare, mânia și chiar violența.

Tinerii au nevoie în continuare de sprijin material, financiar, dar și de un suport emoțional constant pentru a întrerupe ciclul sărăciei și a păși plini de curaj în tranziția spre o viață de adult responsabil.  

Poți să fi un sprijin pentru un tânăr aflat în nevoie, contribuind printr-o donație lunară sau anuală dedicată Taberelor Poarta Bucuriei, sau poți să ne scrii cum ai vrea să te implici la adresa info@poartabucuriei.ro